که این شورا از گفتگو با دولت افغانستان در عربستان سعودی حمایت میکند. او به خبرگزاری فرانس پرس گفت: «این طرح که طالبان یک آدرس تماس در عربستان سعودی داشته باشند، از سوی پاکستان و حکومت افغانستان به پیش برده میشود».
این عضو شورای کویته گفته است که پاکستان و افغانستان به این دلیل که در تلاشهای ایالات متحده امریکا برای گفتگو با طالبان در حاشیه نگهداشته شدهاند، تلاش میکنند گفتگوهای مستقیم خود را با طالبان داشته باشند.
این موضوع زمانی مطرح میشود که قرار است حنا ربانی کهر، وزیر خارجه پاکستان از افغانستان دیدار کند. موضوع اصلی سفر وزیر خارجه پاکستان به کابل، گفتگو در مورد مصالحه با طالبان عنوان شده است.
اسماعیل قاسمیار، مشاور امور بینالمللی شورای عالی صلح در رابطه به تلاشهای جداگانه افغانستان و پاکستان از یک طرف و ایالات متحده از طرف دیگر، آنهم در دو کشور جداگانه، میگوید: «من این (مذاکرات را) در تقابل و مخالفت نمیبینم.
این امکان وجود دارد که عدۀ از رهبری طالبان ترجیح بدهند که در سرزمین مقدس مکه معظمه و مدینه منوره در مذاکره بنشینند و حتا امکان دارد که دیگر گروههای مخالف مسلح مانند حزب اسلامی و شاخههای طالبان بگویند که ما در ترکیه میرویم».
وحید مژده، تحلیلگر مسایل طالبان میگوید پیش از این که مسأله ایجاد دفتر طالبان در قطر از سوی امریکاییها مطرح شود، افغانستان و پاکستان به این توافق رسیده بودند که چنین دفتری برای طالبان در ترکیه باز شود.
به گفته مژده، در مسأله گفتگو با طالبان و ایجاد دفتری برای این گروه در ترکیه یا عربستان سعودی، «نزدیکی در موقف افغانستان و پاکستان دیده میشود».
حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان در گذشته بارها از عربستان سعودی خواسته است که در گفتگوهای صلح با طالبان، افغانستان را حمایت کند. تصور میشود که عربستان سعودی با توجه به نفوذی که بر طالبان دارد، میتواند در این رابطه نقش بازی کند.