موضع پاکستان درباره عذر خواهی آمریکا به علت کشته شدن مرزبانان این کشور در پست مرزی "سلاله" تغییر نکرده است.
حنا ربانی درگفت وگو با دنیا نیوز در شیکاگو گفت:
پاکستان سعی دارد به مردم دنیا ثابت کند که اسلامآباد نقش مهمی در تحولات افغانستان دارد و امنیت این کشور به نفع پاکستان است. حنا ربانی با رد مخالفتها نسبت به سفر زرداری به شیکاگو گفت: کسانی که به سفر زرداری اعتراض دارند خواهان عقبنشینی پاکستان از ایفای نقش خود هستند.
وی افزود: بازگشایی مسیر ناتو فقط مربوط به پاکستان و آمریکا نمیشود بنابراین بدون همراهی جامعه بینالملل نمیتوان جهانیان را از نظرات اسلامآباد آگاه کرد.
"فرحت الله بابر" سخنگوی رئیس جمهور پاکستان در کنفرانس خبری مشترک با "شری رحمان" سفیر پاکستان در آمریکا گفت: پایان اجلاس ناتو این موضوع را به اثبات رساند که زرداری برای بازگشایی مسیر ناتو به شیکاگو نرفته بود.
وی افزود: موضع پاکستان درباره عذر خواهی آمریکا به علت کشته شدن مرزبانان این کشور در پست مرزی "سلاله" تغییر نکرده است.
سخنگوی رئیس جمهور ابراز داشت: زرداری به دنیا ثابت کرد که به رأی مجلس پاکستان احترام میگذارد و طبق نظر مجلس عمل خواهد کرد.
وی گفت: اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز این موضوع را پذیرفته که روابط واشنگتن- اسلامآباد طی 10 سال گذشته به این حد تیره نبوده است.
فرحت الله بابر گفت: سعی داریم روابط تجاری خود را با هند گسترش دهیم و در این زمینه حزب "مسلم لیگ" شاخه نواز شریف نیز دولت را همراهی خواهد کرد.
شری رحمان نیز در این کنفرانس خبری گفت: پاکستان هنوز هم منتظر عذرخواهی آمریکا به علت حادثه پست مرزی "سلاله" که منجر به کشته شدن سربازان پاکستانی شد میباشد.
وی افزود: چند ماه است که مسیر ناتو بسته شده است اما ما عجلهای برای بازگشایی این مسیر نداریم و البته به مذاکرات خود در اینباره ادامه میدهیم.
این در حالی است که اوباما نیز در گفتوگو با خبرنگاران بعد از پایان اجلاس شیکاگو گفت: آمریکا انتظار نداشت در اجلاس شیکاگو برای بازگشایی مسیر ناتو با پاکستان به توافق برسد.
اوباما تأکید کرد: برای برقراری امنیت در افغانستان نقش پاکستان بسیار مهم است و در گفتوگوی کوتاهی که با زرداری داشتم نظر وی را درباره همکاری افغانستان، پاکستان و آمریکا برای برقراری صلح در منطقه مثبت دیدم.
رئیس جمهور آمریکا گفت: روابط اسلامآباد واشنگتن از چند ماه پیش تیره است به همین علت انتظار نمیرفت که 2 کشور بتوانند در کنفرانس شیکاگو با هم به توافق برسند.
اوباما تصریح کرد: مردم افغانستان و پاکستان خواهان برقراری صلح هستند بنابراین تروریستها دشمن مشترک پاکستان، افغانستان و آمریکا میباشند.
وی با اشاره به اینکه پاکستانی مستحکم که قادر به حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود باشد به نفع آمریکا است.، افزود: به نفع پاکستان است که طعمه افراطگرایان نباشد.
پاکستان شش ماه پیش و به دنبال حمله ناتو به پست مرزی این کشور که موجب کشته شدن 24 سرباز پاکستانی شد مسیر تدارکاتی ناتو را در این کشور مسدود کرد.
اگرچه شواهد نشان میدهد که اسلامآباد و واشنگتن درباره بازگشایی این مسیر به توافقات اولیه دست پیدا کردهاند اما به نظر میرسد که این 2 کشور درباره تعیین نرخ کامیونهای عبوری نتوانستند به اتفاق نظر دست پیدا کنند.
همچنین پاکستان برای بازگشایی این مسیر شروطی از جمله عذرخواهی رسمی آمریکا به خاطر حمله مرزی و نیز توقف حملات پهپادهای آمریکایی را خواستار شده است که این شروط نیز از سوی آمریکایی ها پذیرفته نشده است.
این در حالی است که واشنگتن در اعتراض به این موضوع، رئیس جمهور پاکستان را در آخرین لحظات به کنفرانس سران ناتو در شیکاگو دعوت و تلاش کرد تا با عدم استقبال گرم از زرداری، از این نشست نیز به عنوان ابزاری برای فشار به اسلامآباد و بازگشایی هر چه سریعتر مسیر ناتو استفاده کند اما نتوانست به این هدف خود دست پیدا کند.