به گزارش فارس به نقل از روزنامه اردو زبان "امت"، مذاکرات روز گذشته جان آلن فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان و ژنرال "اشفاق پرویز کیانی" فرمانده ارتش پاکستان، بدون نتیجه پایان یافت.
روزنامه امت با انتشار جزئیات این دیدار دلیل بینتیجه بودن مذاکرات را درخواست آلن برای بازگشایی بیقیدوشرط مسیر تدارکاتی ناتو و همچنین درخواست وی برای انجام عملیات علیه شبکه "حقانی" در خاک پاکستان، دانست.
کیانی در این دیدار عنوان داشت: نیروهای خارجی مستقر در افغانستان به ویژه نیروهای آمریکایی مسئول حمله شبهنظامیان به پستهای مرزی پاکستان هستند و از آلن خواست تا این موضوع را به جد پیگیری کند.
آلن نیز در پاسخ به این درخواست کیانی وعده داد، تا موضوع حمله شبهنظامیان به پستهای مرزی پاکستان را پیگیری کند.
فرمانده ارتش پاکستان در پاسخ به درخواست آلن برای انجام عملیات نظامی در وزیرستان شمالی و انهدام شبکه حقانی تأکید کرد: درخواست آمریکا برای انجام عملیات در وزیرستان شمالی علیه شبکه حقانی از نظر ما امری مردود است.
وی با اشاره به بازگشایی مسیر ناتو گفت: امکان بازگشایی بی قید و شرط این مسیر وجود ندارد و آمریکا باید به طور رسمی بابت حادثه "سلاله" از پاکستان عذرخواهی کند.
مسیر تدارکاتی ناتو در پی حمله آمریکا به پست مرزی سلاله که منجر به کشته شدن 24 سرباز پاکستانی شد، از سوی ارتش پاکستان مسدود گردیده است و پاکستان یکی از شروط خود برای بازگشایی این مسیر را عذرخواهی رسمی آمریکا بیان کرده است.
کیانی در این دیدار مدارکی را به آلن ارائه کرد که نشان میدهد، "مولوی فضلالله" یکی از رهبران اصلی "طالبان" پاکستان، به طور مستقیم با ارتش آمریکا در ارتباط است.
به گفته منابع آگاه آلن، در قبال ارائه این مدارک از سوی کیانی، سکوت اختیار کرد و پاسخ روشنی در این زمینه نداد.
پس از مسدود شدن مسیر تدارکاتی ناتو توسط ارتش پاکستان، این دومین باری است که ژنرال جان آلن به پاکستان سفر میکند.
علاوه بر فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان، آمریکاییها چندین مرتبه نمایندگان ویژه خود از جمله "مارکگراسمن" را به پاکستان فرستادهاند تا مقامات پاکستان را برای بازگشایی مسیر تدارکاتی ناتو قانع کنند.
با این حال، مقامات پاکستانی از جمله فرمانده ارتش این کشور پاسخ مثبتی به درخواستهای متعدد آمریکا و ناتو برای بازگشایی مسیر تدارکاتی ناتو ندادهاند و شروط مختلفی از جمله عذرخواهی رسمی مقامات آمریکایی و همچنین توقف حملات هواپیماهای بدون سرنشین این کشور به خاک پاکستان را به عنوان پیش شرطهای بازگشایی این مسیر عنوان کردهاند.