
بدون تبصره
مولوی «عبدالرئوف توانا» در حاشیه اجلاس جهانی «علما و بیداری اسلامی» در گفتوگو با خبرنگارخبرگزاری فارس ضمن تشکر از میهماننواری جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: اختلاف امت اسلامی مسئله داغ امروز است و همه قدرتهای استکباری برای شعلهافروزی این اختلافات دست به دست هم دادهاند.
منشی شورای اخوت اسلامی ولایت بلخ افغانستان گفت: موج بیداری اسلامی موجب نگرانی غرب برای از دست دادن منافعش شده و تلاش مضاعفی را برای جلوگیری از این حرکت آغاز کرده است.
به گفته وی، غرب در این مواقع از اختلاف افکنی استفاده میکند و هر کسی را با نامی به جان هم میاندازد، فردی را تحت عنوان شیعه و دیگری را با نام عرب به جان دیگری میاندازد.
توانا با اشاره به نقش کشورهای همسایه در صلح و ثبات افغانستان گفت: از کشورهای همسایه توقع داریم که از حاکمیت افغانستان حمایت جدی کنند زیرا یک دولت ضعیف همواره مورد سوءاستفاده قدرتهای فرامنطقهای قرار میگیرد.
وی افزود: همانطور که پیشرفت افغانستان و عظمت و بزرگی افغانستان را خواستاریم به پیشرفتهای ایران نیز افتخار میکنیم. ایستادگی ستودنی ایران در مقابل استکبار غرب مایه سربلندی ما افغانها است.
مسئول عمومی حزب «اقتدار اسلامی حوزه شمال افغانستان» با بیان که اختلاف باعث شکست در بین امت میشود افزود: امپراتوری عثمانی نیز از طریق اختلاف افکنی به شکست منجر شد و قصد دارند جامعه اسلامی را نیز به همان سمت سوق دهند. غرب تصور میکند که سرمایهگذاری یک قرن خود را از دست داده است. زمانی که «قذافی»، «مبارک» و «عبدالله صالح» و غیره به این سرنوشت دچار شدند در واقع غرب یک قرن سرمایهگذاری خود را از دست داد.
وی در ادامه تصریح کرد: رسانههای غربی برای تحقق خواسته جهان غرب همه امکانات خود را به میدان آورده و شبیه دوران اتحاد شوروی که همه رسانهها علیه اتحاد شوروی بسیج شدند اکنون همه علیه کشورهای اسلامی و به ویژه عربی متحد شدهاند تا خواستهها و اهداف غرب را در منطقه زمینهسازی کنند.
به گفته توانا، رسانههای جهان اسلام چه شیعه و چه سنی در این شرایط حساس باید آگاه باشند و بصیرت خود را حفظ کرده و با تولید برنامهها علیه یکدیگر، آب به آسیاب دشمن نریزند.
وی افزود: تقریب مذاهب در شرایط کنونی یک سازوکار فرسوده و بیکاره جهان اسلام شده در حالی که میتوانست نقش مؤثرتری در این شرایط ایفا کند اما منفعلانه نظارهگر شرایط موجود است و حرکت موثری انجام نداده است.
توانا گفت: از رسانههای جهان اسلام به ویژه رسانههای ایران و خبرگزاری فارس توقع داریم نظرات علمایی که امروز و فردا در این اجلاس جمع میشوند را به خوبی بازتاب دهند تا نظریات اسلامی آشکار شود.
منشی شورای اخوت اسلامی ولایت بلخ خاطر نشان کرد: هر کشور، قدرت و رسانهای که وارد معرکه اختلاف افکنی میان شیعه و سنی شود، بر روی خون شهدا و دستاوردهای مجاهدین اسلام پا گذاشته است.
این روحانی اهل سنت افغانستان وضعیت اختلاف کنونی میان جوامع اسلامی را به معتکفین«مسجد ضرار» تشبیه کرد که در حضور پیامبر اسلام(ص) منافقانه عمل کردند و موجب تفرقه شدند.
مولوی توانا در عین حال از تمام مجاهدین خواست که مخلصانه تلاش کنند تا افغانستان به سمت انزوا نرود.
منشی شورای اخوت اسلامی ولایت بلخ گفت: سوریه، عراق و ترکیه به سمت تجزیه پیش میروند و غرب خواهان خرد کردن افغانستان و پاکستان به عنوان 2 کشور دیگر مسلمان است تا از این طریق به خواستههای خود برسد. تمام کشورهای اسلامی موظف هستند در رابطه با هجمهای که علیه غرب راه افتاده است بسیج شوند.
ارتباط طالبان و افغانستان با حرکتها و جریانهای دینی در منطقه
توانا معتقد است که بدون شک ارتباطاتی میان جریان طالبان با جریانهای دینی در منطقه وجود دارد.
به گفته وی با این که «اخوانالمسلمین» را تأیید میکنم اما به دلیل داشتن مشکلات فراوان فاقد این امکانات است که بتواند به برادران دینی خود کمک کند. لذا نقش اخوانالمسلمین و «مرسی» اکنون درونی است و نمیتواند در برون ایفای نقش کند.
توانا تأکید کرد که همه جریانهای دینی در افغانستان امت واحد هستند و بهتر است در کنار یکدیگر علیه هجوم غرب قرار گیرند.
منشی شورای اخوت اسلامی ولایت بلخ در خصوص توانایی طالبان در زمان سقوط کابل به دست این گروه، گفت: وضعیت با آن زمان متفاوت است. در آن زمان مردم آگاه نبودند و به امید وضعیتی بهتر و صلح و آرامش به سمت هر ندایی که بلند میشد گرایش پیدا میکردند اما امروزه مردم خواهان نزاع و درگیری نیستند و به سمت گروههایی که خواهان جنگ باشند، نمیروند. در افغانستان دیگر زمینه و فرصتیهایی که پیش از این در اختیار گروهها بود، سلب شده است و زمینهای برای جنگ وجود ندارد.
وی اظهار امیدواری کرد که سال 2014 پربارتر از سال 2013 و 2012 برای افغانها باشد.
این روحانی افغان معتقد است که خروج نظامیان خارجی بهانه جنگ در افغانستان را از بین خواهد برد و بساط جنگ با خروج آن ها از نظام افغانستان برچیده خواهد شد.
اجلاس علما و بیداری اسلامی با حضور 500 نفر از علمای خارجی و 200 نفر از علمای جمهوری اسلامی از امروز در تهران آغاز به کار کرد.