در جامعه زندگی می کنیم که مردم کاملا در زندگی آدم دخالت دارند!
نویسنده: مجاز الله« روزگار»
ناق چرا پوهنتون خواندی؟ چرا وظیفه نداری؟ ناق مکتب خواندی؟ چند معاش داری؟ پول را از کجا کردی؟ چرا زن نمیگیری، دیر شد پس کی قصد داری زن بگیری ؟ چرا زیاد از فیس بوک کار می گیری؟ چه می کنی این قدر پول را؟ از وقتی که نامزد شدی دیر شد؛ پس کی قصد داری عروسی کنی؟ فلانی به نظرت از کجا پول آورده زمین خریده؟ فلانی چرا به بازار به خرید رفته؟ فلانی چرا دختر شان را به فلانی داده؟ در کوچه و پس کوچه های که قدم بگذارید فقط چرا چرا چرا؟
چرا های که فقط از آدم های خاصی بر می آید. خودشان معتقدند فقط کمی کنجکاو هستند و البته خیرخواه دیگران. دیگران اما آن ها را با عنوان دیگری می شناسند. یعنی فضول. حتماً به گیر آدم های فضول افتاده اید.
چرا در موضوعی كه اصلا به ما ربطی ندارد، خودمان را دخالت میدهیم؟
با هر توجیه منطقی و غیرمنطقی، بعضی از ما افغان ها عادت كردهایم در كارهایی كه اصلا به ما مربوط نمیشود، دخالت كنیم كه شاید مربوط به این مساله میشود كه ذهن ما از كودكی، كاملا قضاوتگر و برچسب زننده به دیگران تربیت میشود و با آموزشهای غیرمستقیم و رفتارهایی كه در رابطه با خود ما صورت میگیرد، این رفتار یا ویژگی منفی در ما شكل میگیرد و به صورت ناخودآگاه، هرچند خود دوست نداشته باشیم نیز این رفتار را خواهیم داشت و تكرار میكنیم.
دخالت همان فضولی است؟
كلمه دخالت یعنی تجاوز به حریم شخصی افراد، البته در جامعه ما برای اكثر افراد این كلمه مترادف با راهنماییكردن است. در حالی كه دخالتكردن تنها در صورتی مناسب است كه خطری جدی فرد یا جامعه را تهدید میكند.
مرزی بین دخالت و كمككردن به دیگران وجود دارد؟
صددرصد، مرزی بین دخالتكردن و كمك به دیگران وجود دارد. اینكه افراد به حكم كمك به دیگران میخواهند از كار و زندگی فرد دیگری سر دربیاورند، توجیهی كاملا غیرمنطقی برای شخص دخالتگر است. برای كمككردن حتما باید درخواستی از طرف مقابل اعلام شود، نه اینكه بدون خواسته آن شخص صرفا به خاطر اینكه فرد میخواهد كمك كند زندگی او را از اختیارش درآورد و به استقلال او لطمه بزند.
لطفا به حریم خصوصی کسی هرگز دخالت نداشته باشیم ، قبلا از این که در زادگاه هم بروم خواهش کرده ام که این حرف های را به من نزنید.