اشاره گزارشنامه افغانستان: هم قانونی وفهیم، هم امریکا و هم ایران مخالف جدی حضور دو بارۀ ظاهر شاه و سلطنت طلبان درقدرت بودند.
فتانه اسحق گیلانی:
محمد یونس قانونی با اینگونه عوامفریبی میخواست خود را برائت دهد، اما واقعیت قضیه این است که تمام پلانهای نشست بن در در پشت پرده ساخته شده بود و از قبل امریکا، جامعه جهانی چنین سناریوی تلخ و خونین تاریخی را ساخت و بالای سرنوشت این ملت قبولاند.
یونس قانونی در این مصاحبه خود را در حالی حامی مردم افغانستان میداند که ادعایش را جز در کلمات و جملات فریبنده در عمل ثابت نکرده است.
مردم افغانستان بیدارتر از گذشته اند، واقعیت این اشتباه تاریخی تان را فراموش نمیکند، قانونی از پیر بودن و ضعیف بودن شاه بخاطر نتوانستن اداره حکومت موقت سخن گفت؛ اما پسر شاه به عنوان نماد ملی و جسور میتوانست بدیل این گزینه باشد- چرا آنرا مطرح نکرد؟
در نشست بن هیچگونه دقت برای سیاستگذاری کشور صورت نگرفت، اگر طالبان از دایره این نشست بیرون گذاشته نمیشد، آیا تضمین کننده صلح امروز نبود؟ تاوان و قربانیهای جنگ بیست ساله را کی میپردازد؟ شماهای که در کاخهای مجلل هستید یا مردم فقیر و بیچاره؟
مسولیت همهی این جنایات به پای سیاستمداران بیکفایت ختم میشود، شرم کنید و کمی خجالت بکشید، همین جاهطلبی و خودخواهی شما بود که ما در خون و خاکستر غلتیده ایم.
بازی با کلمات را بس کنید، خود را برائت ندهید-آب هفت اوقیانوس هم نمیتواند لکههای این اشتباه و خیانت تاریخی تان را پاک کند.