فرارو
"نیک بومن*"، نویسنده و تحلیلگر ارشد "نشریه آتلانتیک"
به گزارش فرارو، ترامپ بعد از حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره امریکا چرا لحن خود را تغییر داد و گفت که در برهه کنونی، آمریکا نیازمند آرامش و سازش است. او در جریان ویدئوی مذکور به وضوح، آن دسته از هواداران افراطی خود را که پیشتر گفته بود آنها را دوست دارد، از خود طرد کرده و تاکید نمود که آنهایی که به ساختمان کنگره آمریکا حمله کرده اند، به هیچ عنوان، آمریکا را نمایندگی نمیکنند و نباید گذاشت که دموکراسیِ آمریکایی، آسیب ببیند.
این سخنانِ عجیب و متناقض، از زبان دونالد ترامپ خارج شدند. باید پرسید ترامپی که این سخنان را ایراد کرده، با ترامپی که همه ما میشناسیمش، چه کرده و چگونه او را واداشته که یکچنین چرخش موضعِ عجیبی را از خود نشان دهد؟
چندان درست نیست اگر تغییر لحن او را به زمزمهها در مورد احتمال استیضاح و یا برکناری وی با استفاده از متمم بیست و پنجم قانون اساسی آمریکا نسبت دهیم. بدون تردید در شرایط کنونی، احتمال برکناری ترامپ با استفاده از مکانیسمهای یاد شده، چندان کارگشا نیست (کما اینکه مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا که چهرهای محوری در هرگونه تلاش برای عزل او با استناد به متمم بیست و پنجم قانون اساسی آمریکا است، از این مساله صرف نظر کرده است). شاید ترامپ به این دلیل لحن خود را تغییر داده، زیرا دریافته که تحریکات او جهت تهییج هوادارانش برای حمله به ساختمان کنگره، عملا او را در موقعیتی دشوار قرار داده است که به نفعش نیست. شاید نزدیکان ترامپ وی را به موضع گیریهای جدید راضی کرده اند و سعی کرده اند به او بقبولانند که کاستن از میزان خساراتی که وی ایجاد کرده، کاملا به نفعش است.
اگرچه که احتمال دیگری نیز وجود دارد: شاید ترامپ با تغییر لحن خود سعی داشته همچنان خود را در قدرت که دقیقا همان چیزی است که وی بسیار به آن احساس علاقه دارد، نگه دارد. انسانهایی نظیر ترامپ دقیقا همین گونه هستند. آنها در یک لحظه،های و هوی میکنند و درست لحظهای بعد که از جلو میکروفون کنار میروند، لحنشان به صورت ناگهانی تغییر میکند. این انسان ها، تابع منافع لحظهای هستند و جز منفعت محوری، هیچ چیز دیگری در ذهن ندارند. اگر ترامپ لحن خود را به ناگه تغییر داد، این یعنی وی منفعتِ خود را در این مساله یافته و الا، نمیتوان انتظار داشت که در ترامپ و شخصیت وی تغییری ایجاد شده باشد.