طالبان متحد حکومت چین اند. اویغورها یا پناهنده های چینی درافغانستان در خطر اند.
بی بی سی: بسیاری از اویغورهای افغانستان - که تصور میشود شمارشان به حدود ۲۰۰۰ نفر برسد - نسل دوم مهاجرانی هستند که چندین دهه پیش، مدت ها قبل از شروع سیاست کنونی سرکوب مسلمانان در چین، از آن کشور گریختند.
با اینهمه، در شناسنامههای افغانستانی آنها هنوز "اویغور" یا "پناهنده چینی" نوشته شده و آنها میترسند که اگر چین خلاء ایجاد شده توسط عقبنشینی آمریکا را پر کند، اویغورهای افغانستان به سرنوشت اویغورهای چین گرفتار شوند.
یک مرد اویغوری ساکن کابل که در سن پنجاه سالگی است میگوید: "ترس از چین بزرگترین عامل وحشت در میان مسلمانان اویغور در افغانستان است؛ ما میترسیم که حکومت طالبان به چین کمک کند تا ما را کنترل کند یا حتی ما را دستگیر کرده و به چین تحویل دهد."
همه اویغورهای افغانستان که بیبیسی توانسته با آنها صحبت کند گفتهاند از زمان تسلط طالبان بر این کشور، عملا در خانههایشان مخفی هستند و فقط گاه با تلفن با هم ارتباط برقرار میکنند.
یک مرد دیگر اویغور ساکن کابل گفت: "ما حالا مثل مرده متحرک هسیتم، حتی از بیرون رفتن از خانه هم وحشت داریم."
و در شهر مزار شریف، یک مرد اویغور در باره مخفی شدن در خانه همراه با همسر، فرزندان و خویشان نزدیکش با ما سخن گفت.
او میگوید: "الان ۱۰ روز است که در خانه نشسته ایم، زندگی ما متوقف شده چون در شناسنامه ما به وضوح نوشته شده که ما اویغور هستیم." ترس از چین بی اساس نیست. دولت چین در سالهای اخیر سرکوب علیه مسلمانان اویغور را به خارج از مرزهای خود گسترش داده و اویغورهای ساکن کشورهای دیگر را با استفاده از روشهای تهاجمی به سکوت کشانده و در مواردی، مقامات محلی را وادار کرده است آنان را دستگیر کنند و به چین تحویل دهند.