سیمای شرمسارامریکا نشان می دهد که زوال امپراتوری سرعت دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا خروج سراسیمه دولت بایدن از افغانستان را مجدداً مورد انتقاد قرار داد و گفت که آمریکا هیچگاه تا این اندازه شرمسار نبوده است.
ترامپ در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز»، ضمن بحث درباره حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، آنچه را که او اخیراً هفته وحشتناک در تاریخ آمریکا نامیده بود، برجسته کرد.
وی گفت: شرمساری رخ داده در افغانستان با همان افرادی که ۲۰ سال پیش خسارت وارد کردند، بزرگترین شرمساری در تاریخ کشور ما است. چنین چیزی هرگز رخ نداده است. به نظر میرسد ما فرار کردیم و همه اینها به این دلیل است که یک فرد نالایق را به عنوان رهبر کشورمان داریم.
خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از ترامپ نوشت: من حتی به آن (توافق با طالبان) پایبند نبودم زیرا میخواستم تا اول ماه مه خارج شوم و وقتی آنها شرایط را نقض کردند، ما بمباران کردیم و کارهای زیادی انجام دادیم.» وی افزود: آنها به یک شرط پایبند بودند- نکشتن آمریکاییها یا سربازان».
رئیسجمهور سابق آمریکا همچنین گفت که در طول ۱۸ ماه، ایالات متحده حتی یک نظامی یا آمریکایی را از دست نداد، زیرا روند خروج و صلح بسیار خوب پیش میرفت. وی سپس ادعا کرد: آنها (طالبان) هرگز به جایی نزدیک ما نمیآمدند. این اتفاق نمیافتاد، آنها چیزی را تصاحب نمیکردند. آنها میدانستند که اگر این کار را بکنند، به جهنم بمباران خواهند شد.
ترامپ درباره خروج نظامیان آمریکایی توسط دولت بایدن که در ۳۱ اوت به پایان رسید، گفت که این اقدام «زخم باز بزرگ، یک خلأ ایجاد کرد و طالبان (از طریق آن) وارد شد و آن را در عرض ۲۴ ساعت پر کرد. آنها کنترل کل افغانستان را در دست گرفتند.»