اشاره: رحمانی از حمله محتمل الوقوع چین به تایوان سخن زده، اما چین افغانستان را بعد از رفتن امریکا حیاط خلوت خود قیاس کرده. احساس من این است که چین قبل از تایوان، از سوی افغانستان با خطر رو به رو می شود.
ادریس رحمانی، تحلیلگر شناختهشدهی امور افغانستان در بخش دیگری از نوشتهاش، بیرونشدن امریکا را از افغانستان ناشیاز تصادف، وضعیت اقتصادی این کشور یا ضعف رهبری جو بایدن، رییسجمهوری امریکا ندانسته بلکه مینویسد که امریکا خواست با اینکار، آسیا را برای یک جنگ بزرگ دیگر آماده بسازد.آقای رحمانی میافزاید که کشورهای منطقه باشتاب در حال آمادهگی برای یک جنگ میان امریکا و چین استند. جنگیکه جرقهی آن در صورت حملهی چین به تایوان زده خواهد شد. جنگیکه چینیها، ۳۰سال است برای آن آمادهگی میگیرند و امریکا حملهی چین به تایوان را به معنای اعلام جنگ با امریکا خوانده.
و اما رابطهی آغاز اینجنگ با بیرونشدن امریکاییها از افغانستان چیست؟
آقای رحمانی در پاسخ به اینپرسش مینویسد که، چینیها اکنون فکر میکنند که امریکا پساز بیستسال جنگ فرسایشی، بیشاز این حوصله و توان یک جنگ بزرگ دیگر را ندارد. تصور آنها این است که رییسجمهور بایدن، ترسو و بزدل است و وقتی از میدان جنگ در برابر ۸۰هزار طالب بگریزد، بههیچوجه نمیخواهد با یکمیلیون عسکر مجهز چینی روبهرو گردد و این بهترین فرصت برای برآورده ساختن هدف ۳۰ سالهی چین است تا تایوان را دوباره بخشیاز خاک چین بسازد. ولی اگر امریکا فرصت استراحت پیدا کند در سالهای بعدی دوباره آمادهی جنگی میشود که به نفع چین نخواهد بود.
در برابر اما، امریکا با این خروج و وانمودساختن خستهگی و شکست در جنگ؛ تلاش کرد کاریکند تا به چینیها میدان خالی کرده و شیجین پینگ را تشویق کند که به تایوان حمله کند. این هدف امریکاییها از ۳۰سال به اینسو است که چهگونه چین را وادار به اقدام نخست کنند.
آقای رحمانی میافزاید که، با بیرونشدن امریکاییها از افغانستان آمادهگی چینیها برای اشغال تایوان دهها مرتبه بیشتر شده، چنانکه کشورهای منطقه را به شرو شور انداخته و همه برای آمادهگی برای یکجنگ بزرگ در رفت و رو و گفتوگو استند. همه فکر میکنند که شیجین پینگ دیر یا زود بالای تایوان حمله میکند و اگر امریکا به آن پاسخ ندهد، معادلهی بزرگ قدرت جهانی بعد از جنگ جهانی دوم برای نخستینبار تغییر خواهد کرد.
خبرگزاری افغانستان